BIOLOGIA / GEOLOGIA 3r ESO: CORRECCIÓ TREBALL 2a PART

Bon dia nois i noies,

Avui corretgirem l'activitat 2:

CORRECCIÓ:


- Per què costa més respirar quan estem a molta alçada?         

      Costa més respirar quan estem a molta alçada, perquè la quantitat d'oxigen disminueix. Recordeu que això ho vàrem explicar a 1r d'ESO. Al nivell del mar una persona suporta una pressió atmosfèrica a sobre del seu cap, major que una persona que estigui a sobre de l'Everest, i si ho comparessim amb una persona que estigués bucejant per sota de l'aigua del mar, aquest tindria encara major volum de gas que les altres dues. Per tant, quan ascendim en alçada ens costa més respirar perquè hi ha menys quantitat d'oxigen.

     -  Hi ha esportistes que per millorar el seu rendiment s’entrenen en indrets que es troben a gran alçada. De quina manera creus que els beneficia?

-         Entrenant en alçada provoquen que la seva sang generi més glòbuls vermells, que són unes cèl·lules que hi ha a la sang, encarregades de transportar l'oxigen a cadascuna de les nostres cèl·lules del cos. D'aquesta manera, el seu esforç i rendiment pot ser màxim, ja que les cèl·lules rebran més aport d'oxigen.

      - Quines recomanacions faries a una persona que vol fer una ruta de muntanya per sobre de 5000 metres?
   
s      Per evitar els símptomes que poden aparèixer en el mal d'alçada, una persona que vol fer una ruta de muntanya per sobre de 5000 metres ha de tenir un bon entrenament. No només físicament, sinó també psicològicament. A part, li aconsellaria que anés ben acompanyat, amb guies experts, que el poguessin ajudar en moments difícils. Li diria que s'ha de preparar bén bé el material, tant de roba, com per dormir, com per alimentar-se. Li parlaria de la importància de l'aclimatació. No és bo pujar moltes distàncies en poc temps, El cos s'ha d'acostomar a la pressió, al fred i a la quantitat d'oxigen per respirar. Que begués molta aigua i que realitzés l'ascensió lentament.

Un grup d’alpinistes pretenen fer una ruta per l’Himalaya. Disposen de  12 dies per fer-la. Volen pujar des de els 2000 metres fins a un màxim de 5000 metres d’altura. Hi han refugis per dormir cada 500 metres d’altura fins als 4500 metres. Considerant que han de fer el recorregut d’anada i tornada.

- Fes un pla d’ascensió, indicant el que faran cada dia i a l’altura que pernoctaren.
- Fes també una guía de recomanacions per evitar el mal d’altura.

Us ho deixo a la vostra imaginació 😋




Us envio una forta abraçada virtual 😊😎

Verònica Cruz

Comentarios

Entradas populares de este blog

BIOLOGIA / GEOLOGIA 3r ESO: TREBALL OPCIONAL 4a PART.

BIOLOGIA / GEOLOGIA 3r ESO: CORRECIÓ 3a i 4a PART

BIOLOGIA / GEOLOGIA 3r ESO: TREBALL OPCIONAL 1a PART APARELL RESPIRATORI